Food

Als styliste verzorg ik de styling voor o.a. kookboeken, restaurants, catering bedrijven, magazines, websites en social media. Dit zijn zowel redactionele als commerciële projecten. Naast het stylen van het gerecht voor op de foto kan ik de inkoop van de ingrediënten en de eventuele bereiding van de recepten tijdens de shoot op mij nemen. Het is voor mij belangrijk om hierbij nauw samen te werken met de fotograaf en opdrachtgever om zo tot een mooi en sprekend beeld te komen. Mijn uitgesproken liefde voor mooie producten, lekker eten en vormgeving zijn absoluut terug te zien in mijn werk. Desgewenst kan ik ook zorgdragen voor receptontwikkeling en het schrijven van recepten voor blogs en social media. 

Styling

Met behulp van de juiste props, accessoires en ondergronden weet ik als tabletop- en propstylist ieder gerecht en elk ingrediënt zo te stylen dat een inspirerend en uniek beeld ontstaat. Voor iedere shoot zoek ik naar de juiste materialen en benodigdheden in precies de goede stijl en sfeer, of maak ze zelf, waarbij mijn creatieve achtergrond goed van pas komt. Mijn oog voor detail en gevoel voor kleur, vorm en materiaal maken dat mijn werk origineel en onderscheidend is, maar altijd naar wens van mijn opdrachtgever. Mijn achtergrond in mode en interieur maakt mij tevens inzetbaar voor lifestyle- en interieurstyling.

 

Concept

Mijn creatieve geest is altijd in beweging en wordt voortdurend geprikkeld door alles en iedereen om mij heen. De meest uiteenlopende, kleine dingen kunnen mij inspireren; een voorwerp, een stof of een bijzondere plek. Mijn eigen ideeën geef ik vorm in diverse creatieve (food)concepten, waarbij de nadruk ligt op eigenheid en originaliteit. Als conceptual stylist brainstorm ik graag met mijn opdrachtgever over de creatieve aanpak en het proces om zo tot een onderscheidend beeld te kunnen komen. Een moodboard helpt mij hierbij en daarnaast verdiep ik mij uiteraard in de doelgroep en opdrachtgever. Tijdens de shoot wordt de voortgang van het project bewaakt door middel van een storyboard zodat de juiste richtlijnen gehanteerd worden. Dit alles met één doel; een prachtig eindresultaat.