About me

Creativiteit zit in mijn bloed en is onlosmakelijk verbonden met mijn persoonlijkheid. De wereld om mij heen bekijk ik het liefst van een afstandje om mijzelf op deze manier te laten inspireren door alles wat ik dagelijks om mij heen ervaar. Mooie vormen en kleuren, ambachtelijke, liefdevol gemaakte producten, natuur, kunst en mode; ik zie iets moois en bijzonders in alles. Als echte verzamelaar vind ik de mooiste spullen tijdens reizen, shoppen of zomaar, op de meest onverwachte plekken. Altijd nieuwsgierig naar nieuwe dingen op het gebied van eten kan ik intens genieten van liefdevol bereide gerechten, zowel thuis als in een restaurant.

 

Mijn eerste opleiding was het AMFI, richting Montaigne. Hier leerde ik mijzelf te ontwikkelen en te ontdekken wat het betekent om creatief bloed te hebben. Na een kleine omweg via TMO, Hogeschool voor Modemanagement, was ik een aantal jaren werkzaam in de Modebranche in diverse functies bij verschillende toonaangevende bedrijven.

 

Maar creatief bloed kruipt waar het niet gaan kan. Of juist wel?

 

Een deeltijdopleiding aan Academie Artemis, richting Interieurstyling, was mijn volgende uitdaging. Tijdens de opleiding maakte ik kennis met het vak Foodstyling en viel voor mij eigenlijk alles samen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn afstudeerproject was dan ook bewust meer gericht op food. Ik ontwikkelde een nieuw concept voor take-away tea. Van prognose, via concept tot aan de uiteindelijke producten; alles werd door mij zelfgemaakt.

 

Na een korte periode als freelance styliste belandde ik toch opnieuw in de mode. Ik ging werken voor een prachtig Nederlands bedrijf, waar ik mij een tijd lang volledig thuis voelde. Een aantal jaren lukte het beide liefdes te combineren; fulltime werken en daarnaast zo nu en dan stylingopdrachten in mijn vrije tijd.

 

In september 2018 besloot ik eindelijk echt de sprong in het diepe te wagen. Ik nam definitief afscheid van de mode en startte als stylist mijn eigen bedrijf eighteleven styling.'It's never too late to be who you might have been.' Ik schreef deze quote van George Eliot ooit in mijn notebook en de woorden zijn zonder meer van toepassing op mij. Ze deden mij beseffen dat mijn hart me al jarenlang in een bepaalde richting probeerde te sturen, maar mijn hoofd nooit wilde luisteren. Tot nu dan. En daar begint hopelijk een mooie samenwerking!

 

Caroline