chocolade · 30. januari 2019
Donna Hay: mijn grote inspiratie op bakgebied. Er is weinig zoets van haar wat ik nog niet geprobeerd heb te maken. En gek genoeg lukken haar recepten altijd wonderbaarlijk goed. Call it magic, betoverd ben ik zeker! En ik heb nog niet zolang geleden ook de enorme eer gehad om haar te mogen ontmoeten tijdens de presentatie van haar nieuwste boek Modern Baking. Ik was zo onder de indruk van het geheel dat ik heel timide was. Ik had wel 1000 dingen willen vragen, maar zat eigenlijk alleen maar...
blauwe bessen · 05. december 2018
Ah oui! Madeleines! Dit heerlijke, zachte Franse cakeje in de vorm van een schelpje ziet er niet alleen heel leuk uit, maar is tegelijkertijd ook ontzettend veelzijdig. Wanneer je een goed basisrecept hebt, dan kun je er eindeloos mee variëren. Het cakeje kent zijn oorsprong in Commercy in Lotharingen. Volgens de legende zou boerin Madeleine dit cakeje gebakken hebben voor het onverwachte bezoek van hertog Stanislaus Leszczynski ergens in de 18e eeuw. Ze bereidde de madeleines met wat ze op...
kaneel · 28. november 2018
Dit recept voor gevlochten kaneelbroodjes ontdekte ik jaren geleden in de Allerhande, het maandelijkse foodmagazine van de Albert Heijn. Ik herinner me dat ik dit blad altijd van voor naar achter uitploos voor leuke, lekkere en vooral makkelijke recepten. En dit recept valt absoluut in die categorie! Het meest lastige is eigenlijk het vormen (vlechten) van de broodjes. Ik geef eerlijk toe dat het mij ook nooit gelukt is om mijn haar mooi in te vlechten, dus hoe ik er bij kom dat ik dan wel deze...